Условия и Политика

ПОТРЕБИТЕЛСКА ДЕКЛАРАЦИЯ

 Условия и Поверителност

 

Политика на информационен портал Kakata.info

Целта на тaзи декларация е да запознае потребителите – физически лица с условията и политиката на поверителност на Kakata.info  и как ние при осъществяване на дейността си, събираме, използваме или споделяме Вашите лични данни , които Вие ни предоставяте, или които по друг начин сме получили или създали и са свързани с вас, които са предоставени от вас или упълномощение от вас лица.
Отделете време, за да се запознаете с това Уведомление за поверителност, както и да го преглеждате периодично, защото ние можем да го променим в даден момент в случай на последващи събития.

Декларацията „Условия и Политиката“ е съобразена с изискванията на новия европейски Регламент за защита на личните данни (EU 2016/679 – GDPR) „Регламента“ влизащ в сила от 25 май 2018 г. .

Съгласно Регламента и българският Закон за защита на личните данни („ЗЗЛД“), като физическо лице, Вие сте субект на лични данни.
Kakata.info в контекста на регламентите съгласно (EU 2016/679 – GDPR) „Регламента“ и българският Закон за защита на личните данни („ЗЗЛД“), не се явява администратор на Вашите лични данни, тъй като ние не събираме и не обработваме ваши лични данни.

От Декларацията Вие ще се запознаете с:

  1. Общи условия за ползване на информациония портал info
  2. Информация която получаваме от вас
  • Какви бисквитки (cookies) използваме
  1. Политика за бисквитките (cookies)

 

  1. Общи условия за ползване на информациония портал Kakata.info

(1) Kakata.info предоставя информация от публични източници, както и информация, която има право да предоставя въз основа на споразумение с други медии.
(2) Информацията, публикувана от Kakata.info се основава на принципите на представяне на различните гледни точки.
(3) Новините публикувани от Kakata.info са разпределени в различни категории: България, Свят, Клюки, Здраве и др.
(4) Kakata.info предоставя безплатен и пълен достъп до секциите на сайта от новини.

(5) Посетителите на Kakata.info се задължават да спазват правилата на интернет етиката, с никакви свои действия да не нарушават разпоредбите на българското законодателство. Всички действия свързнаи с нарушават разпоредбите на българското законодателство, извършвани от посетителите на Kakata.info ще бъдат възприемани от администраторите като недобронамерени действия.

(6) Посетителите се съгласяват, че Kakata.info не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваното от публични източници в сайта информационно съдържание. Кakаtа.info има право да следи публикуваното от публични източници информационно съдържание, но няма задължение да следи за това постоянно, нито има задължение да следи дали поместваната информация е защитена от закона, дали е вярна и достоверна.

 

I.I  Изменение на общите условия  

(7 ) Kakata.info ООД си запазва правото да променя настоящите общи условия по всяко време и по своя преценка. Промените се поместват на сайта и влизат в сила от деня на публикуването им там. Посетителите на сайта са длъжни да проверяват актуализациите на общите условия и да съобразяват поведението си с тях.

I.II  Разрешаване на спорове. Приложимо право.

(8) Всички възникнали спорове в отношенията между посетителите на сайта Kakata.info и „Kakata.info” по повод ползването му се разрешават по взаимно съгласие, а ако такова не се постигне, пред компетентните органи, съобразно приложимото българско законодателство.

 

  1. Каква информация събираме за вас?

II.I. Информация, която Вие ни предоставяте

(9) Това е информация, която Вие ни предоставяте чрез попълване на формуляри, изпращане на запитвания и съобщения на Страницата, както и когато осъществявате последващ контакт с нас. Информацията може да включва идентификационни данни, данни за контакт (имейл и телефонен номер), и други.

Kakata.info не използва инструменти и методи за събиране и съхранение на лични данни.

 

II.II.  Бисквитки на трети страни:

(10)  Ние от Kakata.info използваме бисквитки на трети страни. Въпросните бисквитки се управляват от съответните сайтове, те не се контролират от нас и ние не носим отговорност за тях.

Третите страни, чиито услуги ползваме и които ползват бисквитки са Google Analytics, Adwise и Adnow.

 

II.III.  Информация, която получаваме за Вас

(11) Използваме услугата Google Analytics на Google Inc., 1600 Амфитеатър Паркуей, Маунтин Вю, Калифорния 94043, САЩ („Google“), посредством която се събира и обработва информация за действителното Ви местоположение и друга техническа информация за посещението Ви на Страницата. За тази цел използваме „бисквитките“, описани по-долу в настоящата Политика („Правила за „бисквитките“). Информацията, събрана от Google във връзка с използването на Страницата включва Интернет протокол (IP) адрес, използван за свързване на Вашия компютър или друго устройство към интернет, „кликванията” към, чрез и от нашата Страница (включително дата и час), информация за взаимодействията със Страницата (като възможните преглеждания, „кликвания” и движения с „мишката”). Google Analytics използва различни технологии, за да определи местоположението, включително IP адрес, GPS, и други сензори, които могат, например, да снабдят Google с информация за близките устройства, Wi-Fi точки за достъп и захранване. Тази информация ще бъде прехвърлена на сървър на Google в САЩ, където ще бъдат запазена и анализирана. Съответните резултати ще ни бъдат предоставени в анонимизирана форма. В този процес събраните данни няма да бъдат асоциирани с вашия пълен IP адрес. Ние активирахме функцията за анонимизиране на IP адресите, предлагана от Google на нашия уебсайт, така че последните 8 бита (тип IPv4) или последните 80 бита (тип IPv6) на Вашия IP адрес да бъдат изтрити. Освен това Google е сертифицирана организация по Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ (EU-U.S. Privacy Shield), което гарантира адекватно ниво на защита на данните в Съединените щати. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като изтеглите и инсталирате предложения браузър, или като управлявате съгласието си в полето с набор от „бисквитки“ за отказване. И двете опции предотвратяват уеб анализите само ако използвате браузъра, на който сте инсталирали този плъгин или ако не изтриете „бисквитката“ за отказ. За повече информация вижте Общите условия и Политиката за поверителност на Google. Моля, консултирайте се периодично със страницата на Google относно всякакви промени или актуализации на тези условия и на информацията, събрана чрез Google Analytics.

 

(12) На този уебсайт администраторът е интегрирал Adwise и Adnow. Adwise I Asnow са онлайн услуги, които позволява поставянето на реклами на сайтове на трети страни. Adwise и Asnow се основава на алгоритъм, който избира реклами, показвани на сайтове на трети страни, за да съответстват на съдържанието на съответния сайт на трета страна.

Операционната компания на компонента на Adwise  е НЕТИНФО, бул. Христофор Колумб 41, Porsche Center, ет.3, София 1592.

Операционната компания на компонента на Adnow  е Adnow LLP, Las Suite, 5 Percy Street, Fitzrovia, London, W1T 1 Dg, UK Partnership No. OC 390789.

(13) Целта на компонента на Adwise и Adnow е интегрирането на реклами на нашия уебсайт. Adwise и Adnow поставяt „бисквитка“ в информационната технология на субекта на данните. Дефиницията на „бисквитките“ е обяснена по-долу. С настройката на „бисквитката“, Adwise  и Adnow имаt възможност да анализираt използването на уебсайта ни. При всяко повикване до една от отделните страници на този интернет сайт, която се управлява от администратора и в която е интегриран компонент Adwise и Adnow, интернет браузърът на информационната технология на субекта на данни автоматично ще изпраща данни през Компонент Adwise и Adnow с цел онлайн рекламиране. По време на тази техническа процедура Adwise и Adnow придобиват знания за лични данни, като IP адреса на субекта на данните.

Субектът на данните може, както е посочено по-горе, да предотврати настройването на „бисквитките“ чрез уебсайта ни по всяко време чрез съответната корекция на използвания уеб браузър и по този начин да откаже окончателно настройването на „бисквитките“. Такова приспособяване към използвания интернет браузър също би попречило на Adwise и Adnow да зададе „бисквитка“ в системата на информационните технологии на субекта на данните. Освен това, „бисквитките“, които вече се използват от Adwise и Adnow, могат да бъдат изтрити по всяко време чрез уеб браузър или други софтуерни програми.

 

II.IV. Изтриване на бисквитките.

 

(14) Потребителите/посетителите на сайта могат да изтрият бисквитките, съхранявани на тяхното устройство по всяко време.

Някои бисквитки могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на браузъра на потребителя/посетителя. За други бисквитки е необходимо да се посети съответния сайт и да се следват инструкциите в тази връзка.

Можете сами да изберете дали да приемете използването на бисквитките от даден интернет сайт или не. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org.

 

II.V.  Как събираме Вашата информация и за какво я използваме?

(15) Най-общо Вие можете да посещавате нашата Страница, без да е необходимо да разкривате лична информация.

 

III.   Правила  за „бисквитките” („cookies“)

(16) Федерацията използва „бисквитки” (включително във връзка с услугите, предоставяни от Google Analytics,,Adwise и Adnow както е описано по-горе в раздел  „Информация, получаваме за Вас“), за да получи определена потребителска информация относно това как и кога са разгледани определени раздели на Страницата ни, както и колко хора са ги посетили. Можете да настроите браузъра си да откаже, премахне или блокира „бисквитки” или да Ви покаже, когато се генерира „бисквитка”, без това да засяга ползването на повечето от функциите на Страницата. За повече информация относно „бисквитките”, моля, посетете: www.allaboutcookies.org.

 

loading...

Вслучай, че имате въпроси и/или възражения, пишете ни на ел. поща: gdpr ( at ) kakata.info