Шок и ужас! Учени от Саутхемптън назоваха новото най-страшно заболяване, от което милиони ще умрат млади!

Проучване показа, че чернодробните заболявания ще зачестят и до 2020 г. ще се превърнат в най-честата причина за смърт в ранна възраст.

Изследванията в тази област бяха проведени от научни експерти от университета в Саутхемптън. Те заявиха, че основните причини за развитието на чернодробни проблеми, от които хората умират в ранна възраст са прекомерната употреба на алкохолни напитки, както и затлъстяването.

Като част от тестовете, учените са изчислили колко много години от трудоспособния живот на човек ще бъдат загубени поради заболяване на черния дроб и поради сърдечни проблеми. Индикаторът показва общия брой загубени трудоспособни  години от хората, които умират преждевременно.

Резултатите показват, че чернодробните болести ще доведат до годишна загуба от 80 000 работни години до 2020 г. От сърдечно-съдови заболявания ще бъдат загубени около 76 хиляди работни години. Трябва да се отбележи, че според прогнозите на експертите броят на загубените години заради сърдечно-съдови заболявания ще намалее, а тези заради чернодробни проблеми единствено ще се увеличават.

„Шокиращите цифри показват, че ние сме изправени пред епидемия от заболявания на черния дроб, – казва д-р Джуди Райс. Има огромна икономическа изгода от лечение на заболявания на черния дроб в ранен етап, а ние трябва да сте сигурни, че лекарите от спешна помощ имат всички налични пособия, необходими за ранна диагностика и превенция на заболяването“.

Отбелязва се, че много смъртоносни случаи, свързани с чернодробно заболяване, се срещат при млади хора или такива на средна възраст. Например, една трета от пациентите са хора под 40-годишна възраст.

Много хора ги грози голяма опасност от проблеми със здравето на черния дроб, ако пият огромно количество алкохол. Също така е важно, че за развитието на подобен тип заболявания спомагат излишните килограми.

loading...

източник: Zdrave.to

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван