Споко, Джеймс Ууд не може да ви хакне фейсбука

Серия публикации и лични съобщения във Фейсбук, предупреждаващи да не приемате за приятел потребител на име James Wood, побърка пловдивчани и пазарджиклии през последните дни. Текстовете са копи-пейст и в тях се казва, че въпросният Джеймс Ууд е хакер и „системата е свързана с акаунта Ви във Фейсбук“. Съветът е да препратите съобщението на всички свои приятели, за да ги предпазите.

Предупреждението е нереалистично, увериха компютърни експерти, пише „Марица“. Споделянето няма да помогне на никого и няма заплаха за сигурността като описаната. По-опасни са съобщенията с прикачени порноклипчета, които пристигат като лично съобщение от приятел и могат да заразят компютъра ви.

Писания като това за James Wood циркулират по интернет в различни форми в продължение на много години. Някои дори са склонни да използват съществуваща измама като шаблон, да добавят ново име за предполагаемия хакер, да променят някои детайли и да пускат нова версия на измамата. Актуалното към момента съобщение е идентично с едно от многото предишни, отнасящо се за Jayden K. Smith.

loading...

Източник:pik.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван