Сензация! Учени откриха нов човешки орган (СНИМКА)

Учените откриха нов човешки орган. Откритието е било направено случайно по време на ендоскопия, когато медиците изследвали стомашно-чревния тракт на пациент. 

Обследвайки жлъчката, те установили, че тъканта, която я обгражда, не е плътна и еднородна, а е разделена от каналчета. Изучавайки тъканите и на другите органи, в това число и на носа, учените изяснили, че и през тях минават същите каналчета.

Изследователите предполагат, че тези канали, по които циркулира течност, може би съществуват във всички тъкани на организма и на практика са нов орган, съдържащ до 1/5 от цялата течност на организма.

До този момент не е било известно за съществуването на тези микроскопични канали, тъй като стандартните методи за изследване на тъканите са водели до оток и разрушаване на колагеновите влакна, поясняват учените.

Сега те проверяват дали всъщност тези каналчета не са причина за метастазите на рака, позволявайки на раковите клетки да проникват в лимфната система и бързо да се преместват към други органи.

Новият орган може да има отношение и към възпалителните заболявания и лекарите тепърва ще изследват функциите му.

loading...

източник: Zdrave.to 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван