РАЗБИХА КОДА! НАЙ-НАКРАЯ РАЗЧЕТОХА ДРЕВЕН СВИТЪК! РАЗКРИВА НАЙ-ВЕЛИКАТА ТАЙНА! СЛЕД КАТО УМРЕМ, ВСЕКИ ОТ НАС ЩЕ

След повече от 40 години от намирането на уникалния документ експертите най-сетне успаха да разчетат творбата на неизвестния древногръцки автор, който размишлявал за задгробния живот.

Папирусът от Дервини – това име е получил свитъкът, при намирането му през 1962 г. по време на на разкопки в Северна Гърция, близо до Солун.

Археолозите се натъкнали на находката, докато изучавали гробницата на орфически аристократ, живял и умрял по време на разцвета на елинската цивилизация.

Експертите смятат, че документът е писан около 340 г. преди н. е., времето на управление на Филип II Македонски, бащата на Александър Македонски.

Съществува и мнение, че папирусът може да е още по-древен.

При намирането му свитъкът бил много обгорен.

Когато се преселил в отвъдното аристократът бил погребан по специален начин – тялото му било изгорено ритуално, което е свидетелство, че е принадлежал към тайното общество на орфиците.

При откриването на свитъка учените не са могли да го разчетат, той е бил навит на руло и са били нужни много усилия, за да бъде разгънат.

Благодарение на съвремено сканиращо оборудване, тайната на древния текст била открита. Творението на древния автор се оказала „Божествена комедия” на античността – древногръцкият Данте превеждал читателя през елинския Ад.

Спътника на героя в гръцката творба е Орфей, който според мита слязал в Ада, за да спаси любимата си Евридика. В „Божествена комедия“ на Данте героят е воден от поета Вергилий и Беатриче, любимата на Данте.

Пълният текст на папируса все още не е разчетен, но вероятно съвсем скоро ще стане и това, категорични са експертите.

loading...

Източни:bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван