Първи СНИМКИ на Желяз Андреев, нарушил, според САЩ, ембаргото за търговия в Сирия

Снимка: Фейсбук

Днес изтича мярката за задържане от 72 часа на 29-годишният Желяз Андреев от Добрич, който бе задържан в родния си град по искане на прокуратурата в Маями. Арестът е във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи.

Според обвинението сънародниците ни са работили в кол център в София, през който са продавани части за самолетите на сирийските авиолинии. Според САЩ те са свързани с терористична дейност, информира bTV.

Приятелката на Желяз Андреев – Милена Здравкова, разказа, че той е разбрал за разследването случайно през 2005 г., когато му казали, че името му присъства в списък с обвинени.

Милена познава Желяз от 2013 г., когато работили заедно във въпросния кол център в София. Всеки от нас е контактувал с клиенти по списък, даден му от отдел „Продажби”, каза Милена Здравкова.

Фирмата е била регистрирана в София със седалище в Маями. Нашите договори бяха по българското законодателство и не подозирали, че трябва да се съобразяваме с чужди закони, коментира още приятелката на Желяз Андреев.

Вече е създадена и група във „Фейсбук” в негова подкрепа.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван