Още изненадващи разкрития за безпрецедентния обир в Благоевград, какъвто нямаше досега в България

По-рано днес БЛИЦ съобщи на читатели си, че машините за копаене на биткойни на рекордната стойност от 210 000 лева са били в офиса в завод „стандарт“, който е собственост на ортаци на банкера беглец Цветан Василев.

По информация на в. „Телеграф“ офисът в завода се е намирал на петия етаж, но машините са били изкарани през тоалетните на втория етаж. Тримата крадци паркирали бус, стъпили върху покрива му и през разбит прозорец на WC-то изнесли копачките, разкриха разследващи.

Обирът станал в събота вчера, докато охранителите карали диспечерската на СОТ към дома й. Общата бройка на свитите компютри е 21, като всеки един струва близо 10 000 лева. „Машините са изнесени през прозореца на тоалетната. Офисът на фирмата собственик е на втория етаж в сградата на завода. Паркирали са микробус от задната страна, качили са се на покрива му и оттам са си подавали техниката“, смятат ченгетата.

Огледът показал още, че не само прозорецът на WC-то бил счупен, а директно цялата дограма избита, за да може безпрепятствано да прекарват компютрите.

От охранителната фирма, която пазела офиса с копачките на биткойни, уточниха вчера, че съответният гард, прибирал диспечерката, вече е уволнен. Също така се оправдаха, че по време на рекордната кражба бил спрян токът, затова не и нямало как да получат сигнал.

БЛИЦ припомня, че вчера от прокуратурата разпространиха ексклузивни разкрития за безпрецедентния обир в Благоевград.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван