НИКОГА НЯМАШЕ ДА ИЗХВЪРЛЯТЕ МАЛКИТЕ ПАКЕТЧЕТА ОТ КУТИИТЕ ЗА ОБУВКИ, АКО ЗНАЕХТЕ, ЧЕ…

Какво правите с малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки? Повечето хора ги изхвърлят, без да подозират какви ползи се крият в тези така „непотребни отпадъци“. Представяме ви няколко лесни и ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид. Ето как.

Чанта за фитнеса

За да неутрализирате миризмата на мръсни дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.

Инструменти

За да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.

Хавлии за баня

За никого не е тайна, че банята и килерите са едни от местата с най-висока влажност. Ако искате да поддържате сухи вашите кърпи и хавлии, просто оставете няколко пакетчета от силициевия диоксид в шкафа за съхранение на този тип дрехи.

Знаете ли, че ако държите бръснарските ножчета в кутия, пълна със силикагел, ще избегнете тяхното последващо окисляване?

Някои хора казват, че когато намокрите телефона си, е най-добре да поставите уреда в торбичка, пълна с ориз. Силикагелът също е едно добро решение за справяне с този „технически“ проблем.

Бръснарско ножче, Телефон, Снимки

Най-добрият начин за съхранение на стари снимки е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между страниците на фотоалбума. Така вие ще защитите спомените си.

За да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.

 

loading...

Източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван