МАЙКА ИЗРЕВА: ЧУДОВИЩНОТО ЗЛО НАХЛУВА В ДОМОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ! СМЪРТОНОСНА ОПАСНОСТ ЗА ДЕЦАТА!

Разрушителните „мисии“ на „Синия кит“ – играта, разтърсила целия свят, стигнаха и до Пазарджишко. На децата се дават предизвикателства от рода на: да си изрисуват кит върху дланта с бръснарско ножче, да гледат страшни филми, да правят и изпращат „с*кси“ снимки, да подпалят дома си, да извършат кражба.

Задължително изискване е да изпратят запис, който да доказва, че задачата е изпълнена стриктно, съобщава „Марица Пазарджик“.

За инвазията на играта в Пазарджишко разказа Валерия, която е майка на ученик. Синът  от известно време бил доста запален по „Синия кит“, заедно с приятели прекарвал доста време на компютъра. Първоначално младата майка не се притеснила. Детето разказвало, че за да мине дадено ниво, трябва да изпълни някакво предизвикателство. Жената смятала, че всичко е във виртуалното пространство. Миналата седмица обаче момчето споделило, че мисията му била да скочи от високо място и попитал родителите си това не е ли опасно. А ние сме спокойни, че детето ни е вкъщи и си стои кротко на компютъра, коментира шокираната майка. Добре че преди да направи нещо, Митко винаги ни пита, иначе не ми се мисли какво щеше да стане.

Родителите обяснили на сина си, че това е опасно и не е игра за деца. Заедно изтрили профила му. След това се обадили на близките на приятелчетата му и им обяснили за опасната игра. Валерия и още няколко майки са се заели да разпространят до всички свои познати за рисковете на играта. Те недоумяват как може тя все още да не е спряна, след като има пострадали деца по цял свят.

loading...

Източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван