„Курир“: Терористи от ИДИЛ ще окървавят Балканите на Коледа и Нова година! Спусната е инструкция до „вълци единаци“ как и къде да го направят!

Близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“ (ИДИЛ) призова своите поддръжници в Албания да организират терористични атентати по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Това пише скопското електронно издание „Курир“.

„Имаш достатъчно време да се сдобиеш с автомобил и да прегазиш хора от масата, да си купиш нож и да нападнеш, или пък да заредиш своята пушка с боеприпаси“, призовават джихадистите в своите комуникационни канали, цитирани от медиите на албански език.

На т.нар. „вълци единаци“ се препоръчва да ангажират мигрантите и да извършат нападения в Рим и Ватикана.

БЛИЦ припомня, че на 23 ноември тази година „Кетълик хералд” разкри, че терористи ще окървавят Европа на Коледа, а снимка показа, че целта им е именно Ватикана.

Във връзка с опасността от терористични атаки косовското правителство изготви документ със заглавие „Държавна стратегия срещу тероризма и план за действие 2018-2022″, който предвижда мерки за борба с тероризма и завърналите се джихадист, уточнява Фокус.

В текста се отбелязва, че са налице „публични призиви за извършване на терористични атаки в Косово, но и в региона“. Тероризмът е „една от най-големите заплахи за националната сигурност“, се казва още в документа.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван