Коя всъщност е закопчаната Десислава Иванчева и защо е най-скандалният районен кмет? (СНИМКИ)

По-рано днес кметът на столичен район „Младост“ Десислава Иванчева беше зрелищно арестувана пред Спортната палата в София. Причината се оказа крупен подкуп от 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Десислава Иванчева беше избрана начело на столичния район „Младост“ в края на 2016 г. след като година по-рано беше в центъра на протестите срещу застрояването на района, довели до оставката на предишния кмет Цвета Авджиева. Иванчева, която до този момент държеше частен фризьорски салон, се яви като независим претендент, издигнат от инициативния комитет „За зелен „Младост“ и беше лична кандидатура на бившия депутат от БСП Георги Кадиев. Година по-късно комитетът се разграничи от нея с мотива, че не е свършила нищо на поста.

Иванчева обаче не се поддаде на натиска и остана на поста си, като докрай твърдеше, че ще спре безразборните строежи в „Младост“.

Оказва се, че именно разрешение за строеж може сега да коства поста й.

Месеци, след като бе избрана да ръководи един от най-големите столични квартали, Иванчева уволни цялата администрация в „Младост“ и си назначи свои хора.

БЛИЦ припомня, че през 2017 година Иванчева беше спипана в огромна изцепка, опитвайки се да продава супер апетитен имот за по 40 лв./кв.м.

В началото на тази година пък, тя нагло потъпка закона със самосиндикалната си проверка. Тя беше отшила на строителна площадка малко след 22:00 часа след сигнал на гражданин от близък блок, че се вдига шум. След разправия с охранителите Иванчева била изгонена. За да се оплаче, Иванчева публикува във фейсбук видео от караницата, с твърдението, че била „бутната в калта“. В това, което се вижда на видеото обаче и нейните твърдения за случилото се, се забелязваха огромни разминавания.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван