КОД: ОПАСНОСТ! В половин България ще е същински снежен ад! Ето къде ще е най-зле!

Оранжев код за опасно време заради силен вятър и снеговалежи е обявен за утре за цяла Северна България.

Опасно ще е времето в северните области Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна.

Опасно ще е времето и в областите Кюстендил, Перник, София област и София град.
За останалата част от страната е определен предупредителен жълт код за потенциално опасно време заради валежи от дъжд и сняг.

В Северна България и високите полета, включително Софийско, утре ще се образува снежна покривка, която ще се задържи няколко дни. Минималните температури ще са от около минус 3 на север до 5 в крайните южни райони, а дневните ще бъдат почти същите, от минус 2 до плюс 5 в крайните южни райони, до около 7 в района на Сандански.

В петък ще остане предимно облачно, със слаби превалявания от сняг в северните райони. Температурите там ще останат без промяна, от около минус 2 до плюс 3 градуса. На юг ще се затопли слабо и там максималните стойности ще са от 4, 5 до 10 градуса.

loading...

В събота и неделя ще започне бавно повишение на температурите, но през първия ден минималните по високите полета ще бъдат ниски – до минус 6-7 градуса.

източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван