Истинска драма се разиграва в английската ферма на ужасите, собственикът отрича да е експлоатирал българи

Сред освободените 200 работници, държани като роби във ферма за цветя в Корнуол, има такива с българско гражданство, съобщиха от местната полиция. От фермата обаче отричат тази информация. По думите им работниците са само латвийци и румънци.

От българското посолство в Лондон все още проверяват дали действително има замесени наши сънародници. „Все още нямаме отговор на поставените въпроси”, заяви пред bTV Константин Димитров, посланик на България във Великобритания.

По-рано през деня полицията освободи тримата мъже, които бяха арестувани при обиска на фермата. Започнало е разследване дали наистина има доказателства за „модерно робство” срещу работници от Източна Европа.

В защита на работодателите недоволстват други работници от фермата. В интервю за „Корнуоллайф” те отричат да са били експлоатирани.

Разследването започна след като 14 работници от фермата в района на Корнуол подават сигнал, че работят и живеят при изключително тежки условия.

Работниците са от Литва и Румъния. Работниците са настанени в приемен център. Останалите са във фермата и не искат да я напуснат.

Собственикът на фермата заяви, че останалите продължават работата си на полето.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван