Изненадваща развръзка с ракетния обстрел на Сирия тази нощ

Фалшива тревога за нарушаване на въздушното пространство е довела до активирането на сирени и изстрелването на ракети от противовъздушната отбрана на Сирия. Това съобщават световните информационни агенции.

Военен източник от Дамаск е посочил, че всъщност тази нощ не е имало ракетна атака над Сирия. Според сирийски източник, задействането на алармата е причинено от „обща електронна атака“ на САЩ и Израел срещу радарната система на страната.

Според военни наблюдатели целта на подобна електронна атака може да е разкриване на позициите на сирийската ПВО, чрез задействането ѝ по лъжливи цели.

Източник от международното летище „Рафик Харири“ в Бейрут, потвърждава от своя страна в Бейрут, че самолети от ВВС на Израел не са могли да нанесат удар, каквито информации се появиха тази нощ, тъй като изобщо не ги е имало във въздушното пространство на Ливан в момента на предполагаемата атака.

Както БЛИЦ съобщи, след полунощ беше разпространена информацията, че Сирийската система за противовъздушна отбрана е свалила ракети близо до град Хомс в центъра на Западна Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван