Извънредно! Спецпрокуратурата нанесе мощни удари по мафията! Арестувани са над 10 бандити и знаково лице

Снимка: Георги Колев, Блиц

По операцията за фалшиви документи и банкноти са претърсени над 40 адреса, иззети са фалшиви банкноти с номинал 100 долара. Иззети са множество фалшиви документи, включително и български. Това заяви на извънреден брифинг шефът на Специализираната прокуратурата Иван Гешев.

Неутрализирани са и организирани престъпни групи с трафик на чужденци, които са генерирали печалба за над 15 млн евро, вкарвайки бежанци и мигранти от различни държави. Цялата тази процедура е ставала чрез произвеждането на неистински документи, ползвани от други групи с цел трафик на мигранти“, посочи още той.

„Арестувани са 7 лица. Четири от тях и към този момент са в ареста, други трима са освободени с парична гаранция“, добави Иван Гешев. „При другата операция са арестувани 5 души за трафик на бежанци“, допълни шефът на Специализираната прокуратура.

„При първата операция установихме, че на територията на България се изготвят фалшиви документи за албанци, които влизат на териториите на САЩ, Канада и Великобритания“, коментира той. „В хода на реализацията събрахме достатъчно и годни доказателства, които да се ползват в съдебния процес. Установихме помещение, пригодено за изготвянето на фалшиви документи за самоличност на територията на Пловдив“, обясни от своя страна  Стоян Темелакиев от ГДБОП.

„Паралелно с нашата операция беше проведена и такава в Албания. Бяха арестувана 40 лица, а други 12 са обявени за издирване. Групата е действала от няколко години“, каза още той. Сред арестуваните има лице, което е знакова фигура по тази линия.

Сред другите арестувани има криминално проявени и осъждани“, добави той.

„Мигрантите са заплащали около 7000 паунда, за да влязат на територията на Великобритания и между 25 и 30 хиляди долара, за да влязат на територията на САЩ и Канада“, разкриха спецченгетата.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван