Извънредно! Скандалната кметица на „Младост“ с първи думи след ареста! Иванчева крещи към медиите!

Над четири часа продължават процесуално-следствените действия пред Спортната палата в центъра на София след зрелищния арест на кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Преди минути самата Иванчева се обърна към медиите с викове „Няма пари, няма пари“.

На мястото все още е и шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Все още е и значително затруднен автомобилният трафик в района.

Специализираната прокуратура провежда разследване за корупционни престъпления в Община Младост. Това съобщи по-рано говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). В момента се извършват претърсвания и разпити на свидетели. Повече информация ще бъде представена утре, в 11.00 часа, в Съдебната палата“, коментира прокурор Арнаудова.

Арестът е извършен на на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“ пред Министерство на спорта.  Иванчева била хваната с крупна сума пари – 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.  При акцията били задържани и заместничка на Иванчева и посредници за предаването на подкупа.

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван