Зловонно и космато 6-метрово чудовище от дълбините на океана се появи на плажа в Сан Антонио (СНИМКИ/ВИДЕО)

На плажа в град Сан Антонио, Филипините, са открити разлагащите се останки от непознато морско животно, съобщава The Independent.

Дължината на органичната маса, изхвърлена на брега, е шест метра, покрита е с влакна, приличащи на коса. Според очевидци, обектът излъчва силно зловоние. Местните власти побързаха да се отърват от него, веднага щом специалистите взеха проби от тъканите за ДНК анализ.

„Господи, как ужасно смърди. Мирише като нещо от друга планета – разказва рибният инспектор Вокс Крусада. – Трябваше да изпитам цялата сила на неговата миризма, защото взех проби от тъканите. След това се изкъпах, стана ми по-добре, но миризмата все още ме преследва“.

Експерти предполагат, че останките принадлежат на кит. Подобен обект е намерен през февруари 2017 г., на друг филипински остров, като бе обявен за мъртъв кит или крава, а мускулните влакна тогава бяха придобили сходство с космите заради разлагане.

Местните жители се събраха на плажа, за да се фотографират на фона на гниещия труп, но видяха в находката лош знак. „Казват, че когато създания от най-дълбоките части на океана започнат да се появяват, ще се случи нещо лошо“, цитира британското издание думите на местен жител. „Очаква се земетресение“, убеден е пък друг филипинец.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВИДЕО ТУК

loading...

източник: Блиц

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван