Жена от Пазарджик изигра ало измамници, държа ги два часа на телефона

Снимка Булфото

Хитра жена от Пазарджик натри носовете на телефонни измамници, като ги остави да изговорят целия лимит на телефона си. Потенциалната жертва се досетила каква е целта на обаждането, но на косъм успяла да овладее страха и гнева си и да обърне играта на думи на 180 градуса. Държала мъжа отсреща на линия близо 2 часа, докато разговорът сам не прекъснал – вероятно заради изчерпване на ваучера, предаде marica.bg.

Василка А. попаднала в неочакваната ситуация по силата на щастлива случайност. Този ден отишла да види баба си – 79-годишна наивна женица, при която вероятността да „клъвне“ била много по-голяма.

Внучката признава, че първоначално при мисълта с какви изпечени престъпници разговаря, армия от мравки с премръзнали крачета замарширувала по гърба . После в главата се завъртели варианти за реакция.

Можех да се обадя в полицията и да съдействам за залавянето на измамниците, но досега не съм чула някой от тези нагли мародери да е осъден ефективно и реших, че не си струва, разказва Василка. Затова и не исках да знаят нищо повече за мен и близките ми – след 24 или 72 часа ще са на свобода и не е ясно какво ще измислят безскрупулните им мозъци.

След кратък размисъл избрала най-безопасния начин. Щом вие ми играете театро, и аз влизам в роля, казала си и взела да се прави на неразбрала – ама какво, ама колко, ама къде, ама не може ли… докато връзката се разпаднала и онези повече не звъннали.

Стационарният телефон в дома на бабата бил принудително изтръгнат от буксата още на същия ден, а възрастната женица сега взема уроци как се ползва джиесем.

loading...

Източник:petel.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван