Ето колко ще струва тазгодишната абитуриентска лудост на родителите

Около 4 хил. лева ще са нужни на всяко семейство, в което тази година има абитуриент, за да подготви отрочето си за бала.

В тази сума влизат както всички детайли от визията на зрелостника, така и бюджет за почерпка на близки и роднини и допълнителни по-дребни разходи като автомобил, фотограф, подаръци, които обаче надуват сметката допълнително, съобщава „Монитор“.

В държавната хазна ще влезнат поне 193 млн. лева само заради харчлъка покрай тазгодишните дванайсетокласници. Според справка в сайта на Министерството на образованието и науката (МОН) 55 167 ученици са подали заявления за явяване на матура по български език и литература.

Така, ако умножим техния брой по среден разход от 3,5 хил. лева, се оказва, че 165 млн. лева ще се завъртят в родната икономика само през месец май.   Един от основните разходи са роклята или костюмът. Цените им могат да варират в зависимост дали са конфекция, или са шити по поръчка.

Средната им стойност е около 600 лв., за които може да облечете отрочето си с уникален тоалет.   По-евтино може да се намерят рокли и костюми, които са масово производство, в търговската мрежа.

А за родителите с по-дълбоки джобове има и маркови модели, чиито стойности са около и над 1000 лв. Столични дизайнери пък искат 1800 лв. за рокля ръчна изработка, която обаче ще бъде единствен и неповторим модел.

loading...

Източник: https://www.blitz.bg/

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван