Дядо Али напусна този свят на зашеметяващата възраст 147 години!!! Ето тайната на неговото дълголетие. Прости, но безценни съвети

Той никога не бил консумирал храна със захар или храна, която не е отгледал сам

В края на миналата седмица, на 147 годишна възраст, почина най-възрастният жител на Саудитска Арабия, съобщи Al Arabia.

Али Бин Мохамед Бин Марий Ал-Алками е смятан за най-възрастният жител на кралството.

В интервю за Ал Уатан, публикувано няколко години преди смъртта му, старейшината споделил някои изключителни подробности за своя начин на живот, благодарение на който е достигнал тази достолепна възраст.

През целия си живот Ал-Алками никога не е посещавал болница.

В неговата диета присъствали най-вече плодове и зеленчуци, както и леща, боб и ечемик. Освен това той никога не бил консумирал нещо, което съдържа захар.

Денят му завършвал с нощната молитва, след която лягал да спи, а сутрин се будел 2 часа преди изгрев-слънце, пише fakti.bg.

Дори и след като отпразнувал своя стотен рожден ден, Ал-Алками продължил да посещава петъчните молитви в местна джамия, като изминавал пеш по 4 км, за да стигне го храма.

Според Яхя ал-Алаками, роднина на столетника, през целия си живот шейх Али се е хранел само с храна, която сам е отгледал.

„Беше предпазлив по време на тържествата, на които имаше гощавки и отказваше да яде храна от магазина. Шейхът никога не се разделяше с Корана, отказваше да се качи в кола и предпочиташе да върви пеша“, разказва пред Al Arabia Яхя.

Шейхът дори отишъл пеш до Мека, тръгвайки от дома си в Бах. Той извървял около 300 километра, преди да стигне до свещения град.

Преди да почине шейхът споделил, че е живял красив живот.

„Сега ситуацията и хората се промениха много, никой не е напуснал своето поколение и затова се чувствам самотен сред хората около мен.“

loading...

източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван