Древно пророчество, открито в пещерата на Зевс, разкрива бъдещето на България!

Уникална находка беше намерена в пещерата Дикетон в Крит, която се смята за мястото, където централния бог на гръцката /и в последствие римска/ митология е бил роден. Метална пластинка от времето, когато се смята, че Зевс е обитавал пещерата, съдържа изумителен „пророчески химн който чертае бъдещето на земите на България! 

Унгарският научен канал ThinkTV излъчи предаване, което разкрива невероятната история на удивителната пещера и значението на древното послание.

Bradva.BG представя първа за България историята на „плочката от Дикетон“:

Първо, да си припомним легендата за тогавашният „шеф“ Кронос – бащата на Зевс и защо се е стигнало до „войната с титаните“:

Кронос не бил сигурен, че ще успее завинаги да задържи властта в ръцете си.Страхувал се, че децата му ще въстанат против него и ще го сполети същата участ, на която той бил обрекъл баща си Уран. Боял се той от своите деца, затова заповядал да му носят всяко негово новородено дете и безмилостно го поглъщал. Съпругата му Рея изпаднала в ужас, виждайки каква съдба спохожда рожбите u. Кронос вече бил изял пет от тях: Хестия, Деметра, Хера, Хадес и Посейдон.

Когато отново забременяла, Рея не искала да загуби и последното си дете. Родителите u – Уран (Небе) и Гея (Земя), я посъветвали да се усамоти на остров Крит. В една дълбока пещера там тя родила най-малкия си син – Зевс. В пещерата Рея скрила рожбата си от жестокия u баща. На него вместо бебето му дала да погълне продълговат камък, загънат в пелени. Кронос и не подозирал, че жена му го била измамила.

Зевс растял на остров Крит. За него се грижели нимфите Адрастея и Идея, които го кърмели с мляко от божествената коза Амалтея. За малкия Зевс пчелите носели мляко и мед от склоновете на високата планина Дикта. А за да не го постигне участта на братята и сестрите му, на входа на пещерата стояли курети /изобразени от древен скулптор вляво/ – млади жреци воини, които удряли по щитовете си, щом малкият Зевс заплачел, за да не може Кронос да чуе плача му.

За повечето хора, това е просто мит, но древните гърци са виждали в тези думи точни факти и историческа истина. Според тях, тези събития са се случили в конкретно време – около преди 6 хиляди години! Изумителен факт е, че в пещерата са открити множество уникални майсторски-изработени артефакти, които датират от точно този период – 4000 г. преди христа.

Артефакти, които доказват присъствие на хора/или същества/ с високо развито ниво на цивилизация!

„>

Друг изумителен факт е, че в пещерния комплекс е открит олтар, на който са намерени физически останки от храна с „мляко и мед“, и са датирани от същия далечен период, което ясно доказва достоверността на легендата!

Експерти уфолози смятат, че Кронос, Зевс и другите герои са извънземни същества, които са влезли във война за надмощие един с друг. Култовият Вон Даникен смята, че извънземните физически са присъствали в тази пещера през този далечен за човешката цивилизация период и легендите са останали като свидетелство на тяхното присъствие и конфликт на земята.

Освен легендите, гърнетата и изумителните фигурки, е бил забравен под тинята в локва вода в пещерата и удивителен артефакт: 

Метална плочка с издялкан надпис на разновидност на древния език известен в научната общност като „Древногръцки – Линеар  Б“.

Въпреки, че тази писменост е изключително рядка, тя е откривана и в други археологически „съкровищници“ на древна Гърция. За щастие плочката е от метал и след внимателно изчистване от ръждата и наносите, както и с помощта на ренген и скенер, сериозна част от надписите са възстановени.

След  четири години внимателно изследване и съпоставяне с други подобни текстове, плочката е частично преведена!

Професор Катрин Купър, специалист по древни текстове от Университета в Манчестър и ръководител на проекта по разчитане на древния надпис, разкрива невероятното значение на разгадания шифър:

Има безспорни научни доказателства, че на територията на днешните Сърбия, България, Румъния, като и части от Украйна и Унгария, са били обитавани от високоразвита цивилизация, която „изобретява“ първата писменост! Според археологическите открития, нейната поява може да бъде отнесена към 7 хилядолетие пр.н.е.

Надписът върху намерената плочка е на тотално друга писменост и езикова група  от тази на староевропейците -хората от Дунавската цивилизация. 

Особено интересното обаче при плочката от Дикетон е, че тя представлява пророчество, което цитира директно земите на Дунавската цивилизация и тяхното далечно бъдеще!

Тези хора са истински щастливци!, смее се Професор Купър! Чака ги доста светло бъдеще!

Според древния надпис на Линеар Б, земите на староевропейците /описани с точност от текста в няколко случая/ ще бъдат дом на новия Зевс, който ще се възцари на трона на света при настъпването на новата епоха на звездите! „новата епоха на звездите!“ като астрономична епоха, което се смята, че ще настъпи в близкото бъдеще!!!/

Дали древното пророчество визира световен лидер, който ще произлезе от земите на древната цивилизация!? Или може би „новия Зевс“ е алегория за самите земи и народи, които ще възвърнат своята мощ и ще поведат света, както вече са го правили веднъж!?

Преди блаженото царуване на „Новия Зевс“, точно тези земи ще бъдат разкъсвани от трудности и мъка! /дали древното пророчество не визира страданията, на които са били подложени народите от нашия регион през вековете!? 

„Страданието ще е най-болезнено в ядрото /сърцевината/, но когато новата епоха на звездите настъпи, точно от „ядрото“ ще извира знание, любов и благоденствие, които ще осмислят новия свят. От там ще извира светлината за народите под Зевс!“ цитира древния текст професор Купър.

Има и други преведени фрагменти, които явно разказват историята за Кронос и Зевс, само части са преведени, но това е още едно свидетелство за истиността на легендата!

Коментара на Bradva.BG: Смята се, че ядрото на Дунавската цивилизация е в земите на България, където са открити някои от най- ярките доказателства за изумително ниво на „цивилизация“ за този период в зората на човешката история.

Когато нашите предци са развивали писмеността, структурирали са модерното цивилизовано общество и са се грижели за своето духовно богатство, за което свидетелства невероятното изящно изкуство намерено по нашите земи, всички, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ДРУГИ „ХОРА“ НА ЗЕМЯТА – на Изток,Север,Запад или Юг са „живеели по пещери и дървета и са търкали клечки, за да палят огън“! 

Както историята доказва безусловно, всичко в природата е цикъл. Империи се издигат и се сгромолясват за години. Като чели всичко, което остава по някакъв начин е енергията на земята. И точно за това ние, БЪЛГАРИТЕ трябва да сме изключително благодарни, че населяваме НАЙ-ЗНАЧИМОТО И ВАЖНО КЪТЧЕ НА ПЛАНЕТАТА!

Дали това пророчество е оставено от хора, извънземни или богове остава само да гадаем. Това, в което обаче трябва да вярваме е в силата ни като народ, с може би най-великите предци на планетата!

Народ, който трябва да превъзмогне собствените си вътрешни различия и да погледне в правилната посока, затвърдявайки се като лидер в „цивилизоването“ на новия свят, като го дарява със знание, иновации и култура, а както виждаме ежедневно, света има нужда от това! Все пак енергията на най-старата цивилизация е с нас, длъжни сме да пробваме. Правили сме го и преди, можем! 

loading...

източник: BRADVA.BG

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван