Доналд Тръмп успокои света за Северна Корея: Спете спокойно!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в „Туитър“ веднага след кацането си в САЩ, че повече нямало ядрена заплаха от страна на Северна Корея.

„Тъкмо се приземих – дълго пътуване, но сега всички могат да се чувстват по-сигурно от деня, в който встъпих в длъжност. Вече няма ядрена заплаха от Северна Корея.

Срещата с Ким Чен-ун беше интересна и много положителен опит. Северна Корея има голям потенциал за бъдещето!“, написа Тръмп в профила си в социалната мрежа.

В друг туит американският държавен глава пък коментира, че „преди да встъпя в длъжност хората предполагаха, че отиваме на война със Северна Корея. Президентът Обама заяви, че Северна Корея е нашият най-голям и най-опасен проблем. Вече не – спете спокойно тази вечер!“

Вчера Тръмп и севернокорейският вожд Ким Чен-ун се срещнаха в Сингапур, което беше първата среща между действащ американски президент и държавен ръководител на Северна Корея в историята. След срещата те излязоха със съвместна декларация, в която Северна Корея само и единствено обеща да „се ангажира да работи към пълна ядрено разоръжаване на Корейския полуостров“.

Критиците в САЩ обявиха, че Тръмп е отстъпил твърде много на срещата, което е дало на Ким отдавна търсена от него позиция в международните отношения.

Севернокорейските държавни медии похвалиха срещата между Ким и Тръмп като ярък успех, подчертавайки отстъпките на американския президент и перспективата за нова епоха на мир и просперитет на Корейския полуостров.

loading...

източник: bradva.bg