В Костинброд пламна къща! Нищо не можеше да подготви полицаите за това, което завариха на мястото!

Криминалистите от столичната полиция разкриха нарколаборатория в Костинброд, след подаден сигнал за пожар в къща.

Сигналът постъпил на телефон 112 вчера, 20 май. Към мястото на пожара били изпратени екипи на пожарната, които потушили пламъците.

При последвалия оглед на къщата обаче полицаите се натъкнали на домашна оранжерия за отглеждането на марихуана.

Полицаите открили в различни помещения на първия и втория етаж на къщата множество найлонови торби, съдържащи суха зелена тревиста маса, реагираща при направения наркополеви тест на марихуана.

В една от стаите, която била оборудвана с климатици, полицаите открили въздуховоди, вентилатори и лампи с високо напрежение, които служели за отглеждане на канабис. В стаята имало общо 67 саксии с канабис, като растенията били в различен етап на развитие.

В друго помещение, пригодено като сушилна на тревата, служителите намерили три чувала със суха зелена тревиста маса. Общото тегло на наркотика било 35 килограма.

По случая веднага започнало разследване и полицаите установили и арестували собственика на къщата – 35-годишен мъж от Костинброд с инициали И. П. Мъжът имал и предишни криминални регистрации в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в София.

Припомняме, това е поредната домашна лаборатория за наркотици, която властите разкриват в рамките на малко повече от седмица на територията на Софийска област.

На 11 май служителите на ГДБОП разбиха две паралелно действащи престъпни групи, занимавали се с производство и разпространение на наркотични вещества на територията на София.

loading...

източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван