Всяка вечер накисваше бадемите във вода и сутрин ги изяждаше, а когато видите резултатите, веднага ще започнете и вие!

Традиционната китайска медицина казва, че е много важно за бадемите през нощта да се потапят във вода, а след това на сутринта да се изядат обелени.

А ето и защо е точно така!

Тайните, който се намират в „кожата“ на бадемите пречат на тялото да поеме всички добри съставки, които имат тези ядки. Ето защо, преди да ги консумирате, ги накиснете във вода за една нощ, след което кожата сама ще се отдели, а киселините от стомаха могат да „разградят“ всички хранителни вещества, които предлагат бадеми.

Бадемите иначе са пълни с протеини, фибри, витамин Е, калций, цинк, фосфор и магнезий, а когато са обелени, тези съставки идват в пълен блясък.

И Аюрведа препоръчва точно този начин на консумация на бадеми, но те въпреки това съветват и да ги изядете веднага след събуждане, тъй като с това се регулира отделянето на солна киселина в стомаха, но и се предотвратят киселините, както и останалите проблеми с храносмилането.

А освен че предпазват от сърдечно-съдови заболявания и поддържат здравето на кожата, резултатите от новите изследвания показват, че бадемите топят и мастните натрупвания около корема.

Именно затова, ежедневната консумация на обелени бадеми сутрин, би трябвало да започнете да прилагате още от днес, пише Блиц.

loading...

източник: bradva.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван