Внимание, дами! Не използвайте тези козметики всеки ден

Намирането на идеалния козметичен продукт може да се окаже трудна задача, затова не е чудно, че, когато го открием, е трудно да се въздържим и да не го използваме всеки ден.
Някои продукти обаче не са предназначени за ежедневна употреба, пише tialoto.bg. Кои са те?
Сух шампоан
Когато нямаме време да измием косата, това е спасението. Когато обаче се прекали с употребата му, той може да причини увреждания. Тази практика крие риск от изсушаване на косата, а в резултат тя може да стане крехка и чуплива. Трябва да се уверим, че мием косата си много добре и я омекотяваме с балсам или маска. Сухият шампоан не бива да се използва по-често от два поредни пъти.
Медицински балсам за устни
Освежаващото и охлаждащо покритие е спасение за напуканите устни. Не е обаче за ежедневна употреба, тъй като това крие риск от влошаване на състоянието. Има опсност кожата на устните да привикне към балсама.
Водоустойчива спирала
Препоръчително е да бъдем внимателни с тези формули, тъй като могат да изсушат миглите. Когато все пак ги използваме, някои гримьори съвестват първо да се нанесе обикновена спирала, а върху нея водоустойчива, за да се запечата първия слой.
Източник:blitz.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван