Бабин лек с билка за висока температура при деца. Действа моментално и безотказно!

Безпроблемно сваляне на температура при спешна нужда

 

Високата температура се обвързва с настинка или вирус. Често потърпевши са децата, тъй като те не могат да се пазят толкова добре.

Контактите им в детска градина и училища ежедневно са много. Ето защо децата са в пъти по-податливи към поява на настинки.Когато те са съпроводени с висока температура  е необходимо да се реагира моментално. Високата температура не търпи отлагане. Всеки родител е редно да направи онова, което е по силите му, за да предпази детето си.

Ако въпреки взетите мерки обаче детето се разболее, следва то да се лекува още при първите налични признаци на настинка. Колкото по-бързо се вземе решение, толкова по-бърз и качествен ще е изхода от създалата се неприятна ситуация.

 

Лесно сваляне на температура само с това, което имате под ръка

Не е никак трудно да се избавите от проблемите. Трябва да сте чевръсти и да действайте адекватно. Съществуват няколко рецепти, които с удоволствие ще ви предоставим.

Те са помогнали на българи със същите тревоги. Много семейства и до ден днешен разчитат на тях, когато се почувстват зле. И този факт никак не е отдаден на случайността.

 

Сваляне на температура

За начало е редно да се помисли над приемът на вода . Той е задължителен. В никакъв случай не бива детето да се обезводнява.

Много подходящи за направа са чайовете от липа, трицветна теменуга, брезова кора и малинови листа.

Отлично действие има и малиновият сироп. Той доказано смъква температурата, тъй като действа на принципа на изпотяването пише zajenata.bg.

 

Друг ефикасен лек за сваляне на температура е напитката от сминдух . За да я приготвите, трябва да вземете една чаена лъжица от средството и да я поставите да се вари само за 5 минути в 250 мл вода.

Плюсът тук е, че лекарството се приготвя страшно бързо, а и е много ефикасно. Всеки, който го е опитал, е потвърдил това. След като махнете от огъня, прецедете и започвайте да се лекувате.

 

Пие се по 1 с.л. на всеки 15 минути и така до момента, в който усетите, че температурата е вече спаднала. С всяка следваща лъжица ефектът ще е по-голям, а детето ще се чувства значително по-добре.

Съвет: не бива да товарите детето си, ако в момента то няма нужда от храна. Напълно разбираемо е, че то страда от липса на апетит. Не го насилвайте.

Нужно е единствено да му давате повече вода и течности. На храна ще наблегне едва, когато се почувства по-добре и усети нужното облекчение.

loading...

Източник:webnovinar.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван