Активен въглен! Дори не може да си представите каква попивателна сила притежава чудотворното черно хапче! Една лъжичка от него има площ, колкото огромен футболен стадион!

КАКВИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ МОЖЕ ДА РЕШИ АКТИВИРАНИЯТ ВЪГЛЕН

Активираният въглен е едно от най-ефективните средства за здрави бъбреци.

Активираният въглен е един от най-старите и най-популярни в света методи за очистване на организма. От хилядолетия той се употребява в аюрведичната и китайската медицина като противоотрова. Днес въгленът е първа помощ при алкохолно и наркотично отравяне.

Детоксификацията е най-важното свойство на активирания въглен, но не е единственото.
Той подобрява храносмилането, понижава холестерина и дори може да забави стареенето.
Активираният въглен се отнася към ентеросорбентите.

Медици посочват 12 ползи на активирания въглен за здравето

1. Той помага срещу метеоризъм и издуване на корема.
2. Понижава холестерина. Едно изследване показва, че ако три пъти на ден, в продължение на един месец се приемат 8 грама активиран въглен, нивото на лошия холестерин се понижава с 41%, а на добрия се повишава с 8%.
3. Поддържа бъбреците здрави. Всеки ден бъбреците очистват 115-140 литра кръв и отделят 1-2 литра урина. Заедно с черния дроб бъбреците представляват съвършена очистителна система в човешкия организъм. Употребата на захар, сол, животински белтъчини и консерванти може да предизвика бъбречна недостатъчност. Тъй като активираният въглен извежда пикочните токсини, той помага да се поддържат здрави бъбреците.
4. Бързо лекува хранителни отравяния, защитава от повръщане и болки в стомаха.
5. Очиства отлично кожата на лицето. Активираният въглен като магнит изтегля от порите мръсотията.
6. Подобрява състоянието на косата. Токсините и мръсотията също замърсяват кожата и развалят косата. Активираният въглен очиства фоликулите й, придава й блясък и гъвкавост.
7. Избелва зъбите.
8. Създава свежест на дъха от устата, тъй като нормализира киселинно-алкалния баланс в устната кухина и защитава зъбите и венците от бактериални инфекции.
9. Активираният въглен забавя стареенето.
10. Помага срещу махмурлук.
11. Очиства храносмилателната система. Пестицидите в зеленчуците и плодовете, хормоните на растежа в месото, химията в питейната вода създават токсична среда. Когато всичкото това се натрупа в храносмилателната система, това води до възпаления и умора. За да бъдем здрави и да имаме добро самочувствие, е необходимо редовно да очистваме храносмилателната си система. И едно от средствата за тази цел е активираният въглен.
12. С активиран въглен може да се лекува алергия, тъй като той изсмуква шлаките и токсините в организма и очиства кръвта от вредните вещества. В резултат от приемането му се подобрява работата на защитните сили в организма. Увеличават се Т-лимфоцитите в кръвта, намалява количеството еозинофили и на свободните радикали.

Очистване на организма с активиран въглен
15-30 дни се взема по една таблетка на 10 кг тегло. Това количество се приема два пъти на ден.

Издателство “Распер”

 

loading...

Активен въглен, известен като древна медицина на гърците, египтяните и американските индианци

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван